About

 Het is het enthousiasme van de opdrachtgever dat mij de motivatie geeft om te leveren.

Sander van Beemen

STUDIE

Mijn passie heeft vanaf kleine jongen altijd gelegen bij het maken van spullen. Van in het begin natuurlijk het kapot spelen van Lego, Fischertechnik en Modeltreinen. Later het maken  van mijn eigen speelgoed en meubeltjes en natuurlijk pappa meehelpen met het bouwen en verbouwen van alles wat er in en rondom het huis gedaan moest worden. Maar daarnaast ook veel interesse voor techniek. Het uit elkaar halen van alle kapotte elektrische apparaten (Dat kon toen nog!) repareren en weer netjes monteren. Vanzelfsprekend niet altijd met het gewenste resultaat.

Deze combinatie zat ook in mijn keuze voor de studie. Eerst begonnen met HTS product design and enginering  en daarna De Design Academy in Eindhoven afgerond.

De verschillende invalshoeken van beide studies helpen mij nu goede en weloverwogen keuzes te maken op gebied van vorm en functie.

Waar je op de HTS de eigenschappen en productietechnieken van materialen leert om vervolgens de keuze te maken waar deze het best in te zetten, benader je bij De Design Academy het ontwerp vaker vanuit een concept of filosofie.

Als je weet wat materialen kunnen, en vooral wat niet, kan je hele gerichte keuzes maken. Maar dus ook meer uit de eigenschappen van materialen halen dan je in eerste instantie dacht.

 

 

MIJN VISIE

Door de opdrachtgever te laten kijken buiten zijn of haar eigen comfort zone, vanzelfsprekend zonder smaak of wensen naast mij neer te leggen, probeer ik voor hen het optimale meubel of de ideale keuken te ontwerpen.

Als je bijvoorbeeld een keuken helemaal ontleed en per onderdeel de wensen vraagt is het antwoord vaak duidelijk. De voorbereiding op een gesprek is immers vaak ook een wensenlijstje. De uitdaging zit in het samenbrengen van alle wensen tot een geheel. Een keuken die in vorm en in functie klopt, en in verhouding staat tot de ruimte waar hij in komt.

Hiervoor is het cruciaal om goed naar de vraag te luisteren en de tijd te nemen om tot een goed eindontwerp te komen.

DE VRAAG…

Omgeven zijn door alles wat jij mooi vindt, maar wat vind je eigenlijk precies mooi?

Losse ideeën in je hoofd, maar hoe krijg je ze verwerkt tot één beeld?

Materialen en texturen die je prachtig vindt, maar hoe combineer je ze?

Een schets van een interieurarchitect, maar wie werkt het uit en plaatst het? 

Geen flauw idee met welke materialen je een keuken of meubel kan maken?

Een greep uit de vragen die in uw hoofd kunnen zitten. Wij vragen van u uitsluitend toewijding, overgave en enthousiasme en geven daar al onze aandacht, inzet en passie voor terug.

 

 

Wij zijn een gepassioneerd atelier dat naar uw wensen luistert en uw keuken of meubel van ontwerp tot realisatie oppakt.

In Beesd, in de Betuwe, centraal in Nederland, hebben wij een klein maar fijne showroom waar u alle materialen kan aanraken en naast elkaar kan leggen.